e-Pasaport Bilgi ve Randevu Merkezi
2Uluslararası standartlarda hazırlanan e-Pasaportlar 1 Haziran 2010 tarihi itibariyle kullanıma sunulmuştur. e-Pasaport başvurularınızı Türkiye'de 81 il ve 310 İlçe Emniyet Müdürlüğüne, yurt dışında ise bağlı bulunduğunuz dış temsilciliğimize yapabilirsiniz.
2Uluslararası standartlarda hazırlanan e-Pasaportlar 1 Haziran 2010 tarihi itibariyle kullanıma sunulmuştur.
e-Pasaport başvurularınızı Türkiye’de 81 il ve 310 İlçe Emniyet Müdürlüğüne, yurt dışında ise bağlı bulunduğunuz dış temsilciliğimize yapabilirsiniz.
e-Pasaport için nasıl başvurabilirim?
Pasaport başvuru işlemleri genel itibari ile ilgili Emniyet Müdürlüğü için randevu alınarak yapılmaktadır, web sitemiz ’’e-pasaporta hemen başvur’’ kısmından gerekli adımları takip ederek randevu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Yaşlı, hasta ve engelli vb. vatandaşlarımızın işlemleri randevusuz olarak ta alınmaktadır, Randevusuz müracaat işlemleri kısıtlı sayıdadır.
e-Pasaport randevu işlemleri yalnızca web sitemiz üzerinden gerçekleştirilmektedir. E-pasaport başvurularına ilişkin her türlü bilgi, görüş ve önerileriniz için web sitemizin Bize Yazın bölümünden irtibata geçerek bilgi talebinde bulunabilirsiniz.
Randevumu nasıl değiştirebilirim?
Randevunuzu,bu sitede yer alan “Başvuru Durumunu Sormak İstiyorum” kısmına TC Kimlik numaranızı ve daha önceden randevu aldığınızda e-posta adresinize gönderilmiş olan referans numaranızı girerek değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz.
30 günlük bir zaman diliminde randevunuzu en fazla 3 kere iptal edebilirsiniz.
Başvurumu nasıl izleyebilirim?
Yapmış olduğunuz e-Pasaport başvurunuzun hangi aşamada olduğunu “Başvuru Durumunu Sormak İstiyorum” başlığını tıklayarak ekranınızda görüntüleyebilirsiniz.
Sitemizin Başvuru linkini kullanarak başvurunuzu yapıp randevu alabilirsiniz veya daha önceki başvurularınıza ait randevu bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz.
Belgelerinizi HazırlayınBaşvurunuz için gelirken yanınızda bulundurmanız gereken belgeleri hazırlayın. Gerekli belgeler Online Randevu talebiniz sırasında sistem tarafından size gösterilecektir.
Başvurunuzu YapınHazırladığınız belgelerle birlikte randevu aldığınız tarih, saat ve yerde başvurunuzu hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.
Pasaport ÇevirisiFiyatlardan bahsetmişken pasaport çevirisi için istenen ücretlerden de bahsetmeden geçmemek gerekir. Çeviri yapan siteler fiyatlarını 100 kelime üzerinden bir fiyatlandırmaya giderler. Tercüme sitelerinin verdikleri fiyatların birbirinden farklılaşmasına yol açan ise sundukları hizmetin kalitesidir. Protranslate de bu sektörde en iyi platformlardan biri olmasına rağmen en uygun ücreti sunanlardandır.
Pasaport Harçları Türkiye Pasaport Harç ve Defter Bedelleri Harç Bedeli Defter Bedeli Toplam 6 AY 120,1 TL 94 TL 214,1 TL 1 YIL 175,5 TL 94 TL 269,5 TL 2 YIL 286,4 TL 94 TL 380,4 TL 3 YIL 406,7 TL 94 TL 500,7 TL 4 – 10 YIL 573,1 TL 94 TL 667,1 TLPasaport defter ve harç bedelleri her yıl Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmekte ve 492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (6) sayılı tarife ve Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliği ile Resmi Gazetede yayımlanmaktadır.
01.06.2010 tarihinden itibaren umuma mahsus, hususi ya da hizmet e-Pasaportu almak isteyen başvuru sahipleri; Pasaport defter bedellerini “pasaport defter bedeli” adı altında, Harç bedelleri ise “e-Pasaport harç bedeli” adı altında, Maliye Bakanlığı’na bağlı il/ilçenin defterdarlık/malmüdürlüklerine, veznelerine veya Maliye Bakanlığı ile sözleşmesi bulunan aşağıdaki bankalara yatırabilir.
Akbank Aktifbank Albaraka Türk Katılım Bankası Alternatif Bank Anadolubank Arap Türk Bankası Citibank Denizbank BurganBank FibaBanka Finansbank Garanti Bankası HSBC Bank ING Bank Kuveyt Türk Katılım Bankası Odeabank Şekerbank T.C. Ziraat Bankası ICBC Turkey Bank A.Ş. TurkishBank Turkland Bank Türk Ekonomi Bankası (TEB) Türkiye Finans Katılım Bankası Türkiye Halk Bankası Türkiye İş Bankası Türkiye Vakıflar Bankası Yapı ve Kredi Bankası Ziraat Katılım BankasıAlınacak dekontlarda mutlaka TC Kimlik numaranız, adınız ve soyadınız bulunmalıdır. Dekontlar daha sonradan değiştirilemediği için harç miktarınızı pasaport sürenize uygun olarak yatırmanız önem arz etmektedir. Yatırılacak harç ve defter bedelleri dekontlarına “tahsil edilmiştir” kaşesinin basılması, 1.nüshasının vatandaşa verilmesi ve dekontta, tahsilatı yapan memurun ıslak imzasının bulunması gerekmektedir.
e-Pasaportumu başvuru yaptıktan kaç gün sonra alabilirim ?Başvuru sırasında alınan bilgiler yaklaşık 30 saniye içinde güvenlikli elektronik ortamda tanzim merkezine iletilmekte ve kişiselleştirme (baskı) sırasına girmektedir. e-Pasaportların kişiselleştirilme işlemi Hac, Umre, Tatil sezonu vb. zamanlarda yaşanan müracaat yoğunluğu ve Darphaneden ihtiyaca cevap verecek kadar pasaport teslim edilmemesi vb. durumlar olmadığı sürelerde başvurunun yapıldığı gün içinde sonlandırılmaktadır. Ancak pasaport tanzim sisteminin çok bileşenli bir bilişim sistemi olması dolayısıyla yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak pasaport talep edecek vatandaşlarımızın planladıkları seyahatten en az on beş (15) gün önce müracaatlarını yapmaları önem arz etmektedir. YURTİÇİ BAŞVURU BİLGİSİ : e-Pasaport başvurularının yurtiçinde istisna durumlar dışında ortalama olarak 5 – 7 mesai gününde sonuçlandırılması öngörülmektedir. YURTDIŞI BAŞVURU BİLGİSİ : e-Pasaport başvurularının yurtdışında istisna durumlar dışında ortalama olarak 7 – 10 mesai gününde sonuçlandırılması öngörülmektedir.